آزمون خاک اطلاعات جامعی در رابطه با خصوصیات خاک (فیزیکی وشیمیایی) شامل: وضعیت عناصر غذایی (کمبودها و سمّیتها)، شوری، اسیدیته، بافت خاک، درصد مواد خنثی شونده (آهک)، گچ، وضعیت خاک از نظر یون سدیم و غیره را به ما نشان می دهد. به ییان ساده تر آزمون خاک، یکی از ساده ترین راه‌های ارزیابی حاصلخیزی خاک و تعیین میزان نیاز کودی محصولات است. و عوامل متعددی مانند تجهیز و نوسازی اراضی، اصلاح روش آبیاری، استفاده از بذرهای اصلاح شده، کنترل آفات و بیماری های گیاهی و ماشین آلات نقش موثری در افزایش تولید دارند، میتوان گفت که مصرف بهینه کود از مهمترین عوامل افزایش عملکرد و ارتقاء سطح سلامت جامعه بوده و مصرف به موقع کود و نحوه کود پاشی در تولید تاثیرگذار است
و کشاورزان باید در انتخاب نوع کود مصرفی دقت کنند، چرا که اشتباه در این امر سبب افت محصول و ضرر و زیان کشاورز و اقتصاد خانوار خواهد شد.

آزمون خاک 2اهمیت آزمون خاک….

عوامل متعددی نظیر یکپارچه سازی اراضی، اصلاح روش آبیاری، استفاده از بذرهای اصلاح شده، کنترل آفات، بیماری و مکانیزاسیون کشاورزی هر یک سهم

قابل توجهی در افزایش تولید دارا میباشد مصرف بهینه کود در این مجموعه از مهمترین عوامل افزایش عملکرد و ارتقاء سطح سلامت جامعه است…

و آزمون خاک یکی از ساده ترین راههای ارزیابی حاصلخیزی خاک میباشد.

 هدف از آزمون خاک…

تشخیص کمبود عناصر غذایی در خاکها و توصیه کودی لازم براساس آزمون خاک (مصرف کود با آزمون خاک)تناسب اراضی و تغییرکاربریتعیین سرنوشت کودهای افزوده شده به خاک و پیگیری تغییرات حاصله در قابلیت استفاده عناصر غذایی در این کودهاتعیین نقاطی که در اثر مصرف بیرویه کود شیمیایی، فاضلاب و فضولات در خاک مسمومیت عناصر در گیاه حیوان و یا انسان به وجود می آورد.تعیین نقاطی که خاک آنها از نظر برخی عناصر به حد سمیت رسیده باشند و باید از مصرف بیشتر عناصر در آنها خودداری شود.

آزمون خاک 3

 دلایل مصرف کود با آزمون خاک…

مصرف بیش از حد کود بدون آزمون خاک باعث میشود هزینه تولید افزایش یافته و اثرات سوء باقیمانده آن در گیاه و خاک را به دنبال خواهد داشت.ممکن است کود مصرفی بدون آزمون خاک کمتر از حد نیاز گیاه بوده و در این حالت موجب افت عملکرد خواهد شد.اشتباه در انتخاب نوع کود، سبب افت محصول خواهد شد. در این صورت هم زارع و هم اقتصاد مملکت زیان خواهد دید.اشتباه در مصرف به موقع کود و نحوه کودپاشی، در این صورت انتظاری که از کود داریم بدست نخواهد آمد. روی این اصل زارع حتماً بایستی با استفاده از نتایج تجزیه خاک و توصیه های مربوطه عمل کند

 

چرا باید آزمون خاک انجام داد؟

آزمون خاک اطلاعات جامعی در رابطه با خصوصیات خاک ( فیزیکی و شیمیایی) شامل : وضعیت عناصر غذایی (کمبودها و سمیت ها)، شوری، اسیدیته، بافت خاک، آهک خاک و گچ را به ما نشان می دهد. بنابراین با آزمایش منظم خاک ( در صورت امکان هرساله) می توان اطلاعات مفیدی را در این خصوص به دست آورد و بر مبنای آن توصیه های لازم را ارائه نمود.

 چه موقع باید آزمون خاک را انجام داد؟

بهترین زمان برای انجام آزمون خاک، قبل از کاشت گیاه و یا قبل از شروع فصل رشد می باشد، که در این ایام زارع بهتر می‌تواند نسبت به تهیه کودهای مورد نیاز و نیز مصرف آنها اقدام نماید.

آزمون خاک 1مراحل آزمون خاک….

آزمون خاک دارای چهار مرحله اساسی است :

1_  نمونه برداری

2_  تجزیه شیمیایی

3_ تفسیر خاک

4_ توصیه کودی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.