. است Podosphaera leucotricha عامل بیماری سفیدک پودری سیب وگلابی
به خاطر پوشش پودری سفید متمایل به خاکستری که روی بافت برگهای جوان ایجاد می کند بیماری سفیدک پودری نامیده شده است .
هرجا که درختان سیب میرویند یا کشت میشوند، بیماری سفیدک پودری سیب هم شیوع دارد. شدت این بیماری از ناحیه ای به ناحیه دیگر تغییر میکند. سفیدک پودری در خزانه های سیب معمولا شدید و خسارت آن زیاد است. این بیماری به پاجوشهای درخت هم شدیدا حمله می کند. کنترل این بیماری سخت و مدیریت مبارزه با آن باید با دیگر بیماری های شایع در باغ تلفیق شود.این بیماری روی برخی ارقام سیب در صورت عدم کنترل محدود کننده تولید است .عامل بیماری سفیدک پودری با کاهش تعداد جوانه های گل و حساس نمودن گل به سرما و کاهش رشد درخت باعث خسارت کمی و از طریق تشکیل زنگار روی میوه باعث خسارت کیفی نیز می گردد.
بیماری میتواند به برگ، گل، میوه و سرشاخه حمله کند. نشانه ها معمولا در سطح زیرین برگ به شکل لکه هایی با حاشیه نا مشخص و نمایی لکه ها ممکن است مخملی ظاهر می شوند این لکه ها ممکن است به رنگ سبزرد در سطح بالایی برگ هم ظاهرشده و دو سطح برگ در محل از توده ی پودری و سفید رنگی پوشیده شوند. بروز عفونت در حاشیه برگها باعث پیچ و تاب خوردن برگ می شود. برگهای به شدت آلوده باریک می شوند.
سرشاخههای بهشدت آلوده دچار کم رشدی شده فاصله میان گرههای آن کم و از یک لایه میسلیوم نقرهای رنگ متمایل به خاکستری پوشیده میشوند. جوانههای انتهایی و جانبی آلوده، نسبت به جوانههای سالم، به سرمای زمستان حساساند و در بهار ۵ تا ۸ روز دیرتر از جوانههای سالم باز میشوند. درمیوه، پوشش سفید میسیلیوم تا اواسط تابستان روی میوه باقی میماند. پس از آن این پوشش محو شده و اثر آن بهصورت لکه زنگاری باقی میماند. لکههای زنگاری با بزرگ شدن میوه توسعه مییابند.
مبارزه با بیماری سفیدک پودری سیب :
در مبارزه با این بیماری پیشگیری بهترین راه حل است، عدم استفاده از ارقام خیلی حساس، به عنوان اقدام زراعی مناسب می تواند موثر باشد.
از مصرف کودهای شیمیایی بویژه نیتروژن باید صرف نظر کرد. اما مصرف کود های شیمیایی کند آزاد توصیه می شود.بریدن سر شاخه های پوشیده از لایه قارچی، قطع، حذف و انهدام برگهای سرشاخه ی آلوده در بهار می تواند سطح مایه زنی را کاهش دهد. دو عمل آخر ممکن است کاهش محصول در برداشته باشد.
سایه وهوای خنک مناسب رشد قارچ است بنابراین کشت در محل پرآفتاب توصیه میشود.
مبارزه
مبارزه شیمیایی رابه محض مشاهده بیماری با توجه به پیش آگاهی شروع میكنیم. درصورتی كه سابقه آلودگی داشته باشیم هرس شاخه های آلوده در اواخر پاییز انجام داده و آنها را میسوزانیم.
در باغات آلوده باید از مرحلهای که دستههای غنچه بهصورت فشرده آشکار میشوند تا توقف رشد سرشاخهها در اواسط تابستان درختان را سمپاشی کرد.